Изглежда, че на френския президент Еманюел Макрон отне твърде много време, за

...
Изглежда, че на френския президент Еманюел Макрон отне твърде много време, за
Коментари Харесай

Защо Путин и Макрон преговаряха на 5 метра един от друг

Изглежда, че на френския президент Еманюел Макрон отне твърде доста време, с цел да стигне от летище Внуково-2 до Кремъл. Информационните организации оповестиха, че е дошъл в Москва на 7 февруари в 16:45 часа. Но публицистите дълго чакаха началото на договарянията, въпреки че пътят от летището до Кремъл за президента на Франция лишава четвърт час. 

Междувременно няколко френски публицисти, пътували съсд самолета на президента, дойдоха на мястото на договарянията, написа Комерсант.

Един от тях  каза, че по време на полета Еманюел Макрон е седнал при тях. По това време всеки от тях е минал, както желаеха уредниците от Русия, три PCR теста. И Еманюел Макрон можеше да си разреши да не се тормози от болестта. Журналистите попитаха френския президент с какви послания отива в Русия. Но господин Макрон реши да показа своите предложения очевидно най-вече с господин Путин. 

Той единствено сподели, че като че ли е почнал да схваща логиката на психиката на Путин. Това обаче единствено по себе си е прекомерно амбициозно самопризнание. Малко живи хора могат да кажат това.

Освен това Еманюел Макрон сподели, че би било добър резултат, в случай че след визитата му Русия реши да изтегли войските си от границата (той не посочи от коя, само че това има значение).

След кацането на летище Внуково-2 господин Макрон не слиза от самолета си към 40 минути. Точно там му направиха PCR тест, в президентът изчака резултатите в самолета.

Посрещна го френският дипломат в Русия Пиер Леви. 

Владимир Путин чакаше сътрудника си в представителството. Той беше сюрпризиран, че на овалната маса имаше единствено два стола, за него и за президента на Франция. Обикновено преводачите седят наоколо до договарящите. 

Вече беше ясно, че двамата президенти ще бъдат разграничени на същото разстояние, както при договарянията сред Владимир Путин и Виктор Орбан (премиер на Унгария. - " Комерсант " ).). 

Тестът в самолета не беше задоволителен, с цел да може Макрон да се приближи изцяло до Владимир Путин. Да, в този момент те ще бъдат разграничени на разстояние от пет метра за тези няколко часа. В противоположен случай Еманюел Макрон ще би трябвало да влезе под карантина, най-малко една седмица.

 Преговори от разстояние, когато би трябвало да говорите доста високо с сътрудника, с цел да ви чуе, когато, също така, даже не можете да погледнете събеседника си в очите със специфичен, съкровен взор, не че в началото са обречени на неуспех, само че несъмнено незабавно стават по-формални и като цяло наподобяват някак изкуствени. Преговарящ, който чака, че след напускането му ще стане ясно на всички, че няма да има война /а Еманюел Макрон  разчита на това/.

Еманюел Макрон влезе в представителния кабинет.

„ Седни, апелирам “, обърна се към него Владимир Путин.

Но столове за договаряния към момента не са донесени и Владимир Путин към този момент не се обръщаше към френския президент:

Какъв превод имаме? Синхронно…

Стана ясно, че преводът (очевидно, с цел да може всичко да се чува навръх това разстояние) ще е  директно в слушалките. Да, беше по-бързо във всяко отношение.

Сред европейските водачи без подозрение се води битка за купата на основния миротворец (в дълготраен проект спасител) на Европа и Владимир Путин даде да се разбере, че обмисля Еманюел Макрон да е на тази позиция.

- Трябва да кажа, че през всичките тези години Франция взе участие интензивно в решаването на фундаментални въпроси на европейската сигурност. Вашите прародители също направиха това - за кризата, която породи след офанзивата на грузинците  на Южна Осетия, това се отнасяше за развиването на Минските съглашения и по-късно за организирането на " нормандския формат ". И виждам какъв брой старания полага сегашното управление на Франция и персонално президентът на Франция за разрешаване на рецесията, обвързвана с обезпечаването на идентична сигурност в Европа за сериозна историческа вероятност...

На господин Макрон, наподобява, в действителност не му хареса, че е подложен толкоз надалеч от събеседника. Той разбираше цялата цена на подобен диалог. Беше допустимо да се обсъди всичко още веднъж по телефона (двамата вече разговаряха три пъти през последните две седмици, към този момент си приказват на " ти " ).

Междувременно Еманюел Макрон искаше да даде да се разбере, че има специфични пълномощия в тези договаряния и че не е пристигнал самичък, а след консултация с сътрудници, в това число „ с американците и канадците “.

Тоест, той искрено загатна, че има смисъл да се приказва с него всъщност, а освен за уреждането на рецесията с Украйна и за спасяването на Минските съглашения (Франция, както и Германия, е техният гарант), само че и за европейската, както и за световната сигурност като цяло: да, той беше акредитиран.

Ясно беше обаче също, че Владимир Путин не е вдигал залозите през всичките тези седмици, тъй че всички да се разпилян незабавно след визитата на Еманюел Макрон в Москва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР